Starte nettbutikk?

Leker du med tanken på å starte en egen nettbutikk? Da er det et par ting du ikke må glemme.

Det å starte en nettbutikk kan være veldig krevende, og ikke minst kostbart om du ikke gjør en grundig jobb før du starter opp. Du må i første omgang sikte deg inn på bransje og produkter som du ønsker å selge. Når du har gjort det, er det bare å rette fokus mot hvordan du ønsker å drive butikken din. Her får du noen tips til hva du bør tenke grundig på.

Hvilken e-handels løsning?

Det å ha en god e-handels løsning kan være den viktigste avgjørelsen du tar i hele prosessen. Den tjenesten du tar i bruk må være brukervennlig for både deg og dine kunder. Du skal tross alt jobbe en god del i nettbutikken, da er det viktig at det er lett å navigere rundt, let å legge inn varer, lett å legge ut salg, varegrupper og lignende. Et eksempel på en god tjeneste er Vaimo Magento:

Vaimo hjelper store og små bedrifter å selge online. Vår kjernevirksomhet er Magento, verdens raskest voksende e-handelsplattform. Våre tilpassede tjenester gjør det enklere enn noensinne å komme i gang med profesjonell e-handel, enten som en frittstående nettbutikk eller som en integrert del av selskapets virksomhet.

Husk også at jo billigere det er for deg å drive siden, jo billigere kan du gjøre produktene dine. Det fører til flere kunder, slik at du faktisk får økt fortjenesten din på den måten.

Leverandører?

Vær nøye med å velge leverandører. Du finner masse spennende leverandører rundt om i Norge og i resten av verden. Ønsker du å fokusere på import, dropship eller kanskje bare norske produkter? Dropship er genialt om du finner spennende leverandører i utlandet som driver med dropship. I praksis betyr det at du legger ut produktene for salg i din butikk. Kunden bestiller hos deg, og du sørger så for å bestille varen hos leverandøren, som så sender den direkte til kunden. Mellomlegget da, blir din fortjeneste.

Ikke glem markedsføring

De nettbutikker som gjør det bra i dag, har masse markedsføring der de treffer sine målgrupper. De kan for eksempel ha annonser i aviser, på tv eller på radio. Men de fleste har i dag også innsett verdien av markedsføring på internett, spesielt i sosiale medier.

Bruk av Facebook sine sider eller grupper er en god måte å starte på. Så kan man etter hvert kjøpe annonser som rettes direkte mot det du anser som din kundegruppe. På den måten treffer du de som faktisk kan tenkes å kjøpe dine produkter.

Ipad med Facebook