Hvorfor blir det streik?

I det kapitalistiske samfunnet er det penger som driver det meste av samfunnsmaskineriet, både for regjeringen og folk flest. Mange tror at alle miljøavgiftene bare er et skalkeskjul for å få inn mer penger, og folk driver med gambling og spiller på lotterier kun for å få inn store penger.

For de fleste er det fast arbeid på en pålitelig arbeidsplass som er nøkkelen til stabilitet og trygghet, siden det er en pålitelig inntektskilde. Lønnen spiller ofte en stor rolle når man skal velge jobb, og det forhandles i tillegg sentralt om hvor mye penger som skal ut til arbeiderne. Når det blir streik, er det som oftest penger som er inne i bildet. Noen streiker for å få et bedre miljø på arbeidsplassen sin, men det er mer vanlig at det er penger det er snakk om, og streik er en måte for å markere styrke og kjempe for å få kravene sine innfridd.

Streik oppstår som oftest når det ikke blir enighet om nye krav eller avtaler, og det finnes vanligvis streikevakter som forteller arbeiderne om streiken hvis de skulle være uvitende om det og komme på jobb, eller hvis arbeidsgiveren prøver å sette inn andre til å gjøre jobben.

 

Pengene har kommet for å bli, men det kan se ut som om vi ikke blir særlig lykkeligere av den grunn

Penger kan løse mange problemer, men noen tror at penger vil løse stort sett alle problemer, noe som virkeligheten viser ikke er tilfelle. Mange som tjener rundt 400 000 i året etter skatt kan knapt forstå hvordan milliardærer klarer å bruke opp pengene sine, men folk med mye penger tilegner seg ofte en ekstremt kostbar livsstil.

Man kan bare tenke seg eiendomsskatten og de kommunale avgiftene for de som har luksushus og store eiendommer, og store hus og flotte biler genererer også mye utgifter til vedlikehold. Personer med slike eiendeler må investere i mange sikkerhetstiltak, siden innbruddstyver naturlig nok prioriterer luksuseiendommer på sine raid.

Likevel tror mange mennesker at mye penger er selve nøkkelen til et lykkelig liv, men kjærligheten til penger kan føre til selviskhet og egoisme, og slikt tiltrekker ikke ekte venner og kjærlighet fra andre mennesker.