Belønne en medarbeider?

I et stadig mer kompetativt arbeidsmarked, lønner det seg å være en god arbeidsgiver. En god arbeidsgiver tar seg av sine ansatte. Så hvordan kan du vise dem at du setter pris på deres innsats? 

Gode ansatte vokser ikke nødvendigvis på trær, så det er viktig å ta vare på dem så du har dem lenge. Ellers vil de etter hvert finne nye bedrifter å jobbe i, rett og slett fordi de ikke trivs hos deg. Så hva kan du som arbeidsgiver gjøre for å motivere dine ansatte?

Gode bonusordninger

Aldri undervurder verdien av en god bonusordning. De aller fleste trenger mer penger og en bonus gir de ansatte noe å jobbe mot. Det motiverer til større innsats og det betyr at du som eier vil få bedre utbytte.

Gavekort

Overask dine ansatte med en gave innimellom, for eksempel et gavekort på en opplevelse eller et kurs.Sjef og ansattDine ansatte vil garantert sette pris på en slik gave ettersom det skaper minner de kan ta med seg resten av livet.

Teambuilding

Glem ikke at du må hjelpe teamet ditt til å bygge opp et samhold som igjen inspirerer en ansvarsfølelse ovenfor bedriften. Det er ikke bare en arbeidsplass, det er en plass der de har venner og hvor de jobber sammen for å gi driften så gode resultater som mulig. Så ha teambuildingsdager eller helger. Reise bort til et høyfjellshotell, på tur i villmarka eller finn på noe annet spennende sammen, som virkelig bygger følelsen av samhold.

Lytt til dine ansatte

Noe av det viktigste en ansatt kan ha er en god leder, og en god leder lytter til sine ansatte. De ansatte lever sitt liv på gulvet, der du som leder kanskje har til gode å ha vært på en stund. Det betyr at de ansatte vet best hvordan ting fungerer på gulvet. De vet hvilke utstyr som til enhver tid trengs, hva som må repareres og ikke minst om det er ting som kan gjøres for å effektivisere produksjonen.

Du som arbeidsgiver har et ansvar for å holde ditt team i gang og så produktive som mulig.